Víkend plný úspěchů - září 2024

12.09.2024 13:09

Minulý víkend byl plný závodů a závodníci našeho oddílu se s tím popasovali na výbornou!

Sobotu jsme zahájili jubilejním 30. ročníkem legendárních Sudet a to vítězstvím nestárnoucího Jirky Voňky a Luboše Tomana na střední trati. Ty výsledkově doplnili ještě Adam Ulvr na 7. místě a Kuba Skalický na 40. místě. A v nejmladších ještě vybojoval Tadeáš Ulvr 2. místo. Zastoupení jsme měli i na nejdelší trati, kde Petra Čeřovská obsadila 5. místo a Lukáš Toman skončil na 40. místě. V ten den se jel kousek od nás orientační MTB závod dvojic Miletínský scorelauf, kde ve smíšených dvojicích vyhráli manželé Coganovi. Jel se také jubilejní 40. roční Tour de Zeleňák, kde jsme měli jediného zástupce na 52. místě Radima Kuldu na dlouhé 110 km trase.

Neděle byla na závody ještě bohatší. Začněme závodem, kterého se zúčastnilo nejvíce našich a byl také medailově nejbohatší a to časovkou na Špindlerovku. Závod cca 11 km s převýšením téměř 500 m byl spravedlivý. Nejlépe se s ním popral Radek Marek, který zvítězil, Gábina Slabá, Jirka Voňka  a naše nový starší žák Jindra Roškota obsadili 3. místa a Jarda Hanzl dojel 5.

Dalším závodem byla Velká cena Hradce Králové. Tato sportovní neděle začala nejprve běžeckým závodem na 5 km, kde Ruda Cogan vyhrál skvělým časem dokonce celkově a později si odskočil i na silniční závod na 40 okruhů, kde skončil stejně jako Lukáš Fejk na 2. místě. Součet Rudy za cca 30 hodin - 3 závody, 2 vítězství a 1x 2. místo. Neuvěřitelné!!!

V neděli se konaly ještě další 2, tentokráte multisportovní závody. Prvním byl místní triatlonový extrémní závod DeathGame, kde Patrik Hroneš celkově vyhrál. Dalším závodem bylo finále Středečního triatlonového poháru, které tradičně hostilo Pohoří u Dobrušky. V duatlonovém závodě v součtu 7km běhu a 20 km na kole, který byl stížen velkým teplem, ale zároveň opravdu silným větrem, skončil na 3. místě Luděk Novotný. Tímto výsledkem si pojistil i celkové 2. místo v celoročním seriálu triatlonů. 

Je vidět, že konec sezóny všechny zastihl v dobré formě…

 Více fotek zde: